20 jaar! 2004-2024

 
 
 

Dť ALLES van Renault verbinding!

  Hier adverteren? klik hier voor meer info

         
 
Renaultoloog Renault - producten Renault - autosport Renault - overige Links Contact Overige
 

Homepage

Historie

Formule 1

Aparte Renaults

Links

E-mail Adverteren

De Renaultoloog

Auto's

Parijs - Dakar

Extreme machines

Renault "R-serie"

Gastenboek

Bronvermelding

Nieuwsbrief

Bedrijfswagens

Truckracing

Bedrijven

Festival fotoalbum   Disclaimer & Privacy
Festival

Personenvervoer

Toerwagens

Logo's & Huisstijl

Clubs & Hobbyisten    
En Route

Landbouw

Cupracers

Reclame

Forum

   

Meeting & Markt

Treinen

Formules & GP's

Veiligheid

Losange Magazine    
Renaultrijders

Luchtvaart

Rally

ZE & Milieu Autoverzorgingsproducten    
Evenementen

2-& 3-wielers

Recordwagens

Weetjes & Feiten

Winterbanden    

Modelbouw

Scheepvaart

Overige sporten

Samenwerking

     

Miniaturen

Oorlogsmaterieel

 

Films & Series

     
Verzameling

Conceptcars

 

Prijzenkast

   

 

  Design          
 

RENAULTOLOOG EN ROUTE

 

Renaultoloog en Route


2e Renaultoloog en Route

toertocht en meeting

zondag 1 oktober 2023

We hebben een geweldige dag gehad tijdens de 2e Renaultoloog en Route toertocht en meeting bij de SmÍlentŰs in Evertsoord! Mede dankzij het mooie weer maar nog meer dankzij de geweldige inzet van mijn team en deelnemers is het een groot succes geworden! Mijn dank is super groot hiervoor! Er was een grote opkomst van bijna 120 voertuigen waarvan er ongeveer 45 de toertocht reden. De route van dit jaar liep door Zuidoost-Brabant en was ongeveer 90km lang. De route kwam door Helenaveen, Neerkant, Heusden, Asten, Lierop, Mierlo, Geldrop, Nuenen, Gerwen, Lieshout, Aarle-Rixtel, Bakel, Deurne, Zeilberg en Griendtsveen. Er was op eigen gelegenheid een tussenstop in Nuenen mogelijk, het dorp waar schilder Vincent van Gogh een paar jaar van zijn leven doorbracht en in die tijd een paar meesterwerken maakte. De meeting was erg gezellig en het horecaterras goed gevuld. Verder hadden we een paar standhouders aanwezig met onderdelen, boeken en miniaturen, en waren er leden van diverse clubs present waaronder de Club d'Anciennes Renault des Pays Bas. Geniet hieronder van een mooie fotoimpressie:

 De Renaultoloog en Route toertocht en meeting zal in elk oneven jaar worden gehouden,

en zal telkens een ander gebied bestrijken volgens het BloemBladRetourtje systeem (zie de bloemblaadjes op de afbeelding).


1e Renaultoloog en Route toertocht

Op zondag 12 september 2021 heb ik voor het eerst een Renaultoloog en Route toertocht georganiseerd. Het plan is om elk oneven jaar, het jaar dat er geen festival is, een toertocht te organiseren. Elke tocht zal steeds een nieuwe gebied bestrijken met steeds het zelfde begin en eind punt. Na een stressvolle periode in 2020 met uiteindelijk een afgelasting van het 5e Renauloloog festival vanwege de onmogelijke coronaregels begon het eind 2020 toch weer te kriebelen om iets te organiseren. Daarbij ben ik op een toertocht uitgekomen, uiteindelijk is het me gelukt een zeer geslaagd corona-proof buiten-doorstroom evenement te maken! Omdat het een nieuw evenement betrof en het op een nieuwe locatie plaatsvond in Evertsoord was weer alles nieuw. Wederom veel geleerd en een aantal verbeterpunten genoteerd voor de volgende keer. De tocht zelf kwam o.a. door Panningen, Heibloem, Leveroy, Ell, Swartbroek, Tungelroy, Stramproy, Bocholt (B), Lozen (B), Hamont (B), Budel, Gastel, Soerendonk, Leende, Heeze, Asten, Neerkant en Helenaveen. Tijdens de toertocht was er in Gastel bij Renaultkenner en liefhebber Tony Vos een pauzemogelijkheid alwaar Tony enkele van zijn prachtige Renaultklassiekers had staan. Mijn dank is zeer groot aan iedereen die zijn of haar bijdrage heeft geleverd! Speciale dank gaat uit naar mijn team van vrijwilligers, Ger en Hay van Enckevort en Stichting gemeenschapshuis "de SmÍlentŰs" Evertsoord. Dank aan alle deelnemers, standhouders en dealers. We hadden een mooie mix van oude en nieuwe auto's, bestelwagens, vrachtauto's en tractoren! Tot de volgende editie!

     

Links 1e toertocht RER21

 

Fotoalbum:

Facebook

Interview Omroep Horst aan de Maas:

Omroephorstaandemaas - Evertsoord in teken van Renaultoloog

Youtube video compilatie:

Carspotting: Renault classics & more (Renaultoloog 12 sept 2021)

 


Op bezoek

Trips naar bijzondere mensen met bijzondere Renaults


2019, Agriculture excursie bij de familie Tavernier en de familie Labis, BelgiŽ


2017, Agriculture excursie Ferdinand Dijkstra, Rutten, NL


©2004-2024 Renaultoloog - Eddy Lenders